2020. október 29., csütörtök

Tolnai Kálmán: A mohikán -galeri c. könyve ELADÓ! - Jelenlegi ára: 700 Ft


Sziasztok!
Saját termékeimet szeretném eladni a vatera piacán! Amennyiben kérdésed van, szívesen válaszolok rá.
A termék postázása ajánlottan vagy személyesen történik.
cm-ben megadott méréseimet figyeld!
Ha van időd nézz körül a többi termékeim között is!
Sokféle termék eladásával foglalkozom,: babaruha, gyerek - felnőtt ruhákkal, könyvekkel, porcelánnal, régi tárgyakkal, stb.
A szerző előző könyve, A 16-os zárka lakója nagy közönségsikert aratott néhány éve. Egy kémnő életútját mutatta be, akit főúri kapcsolatai és erkölcstelen életmódja előbb a Horthy-rendszer, majd a német titkosszolgálat, később az amerikai hírszerzés gátlástalan ügynökévé zülleszt, mígnem bűnüldöző szerveinek leleplezik és elnyeri büntetését a hatvanas évek elején.  
Mostani könyvében egy fiatalokból verbuválódott bűnözőcsoporttal , a Mohikán-galerivel ismertet meg a szerző. Egy fővárosi galeri 2tündöklését és bukását” olvashatjuk itt, s kísérhetjük figyelemmel – a bűnözéstől való elrettentés, valamint az átnevelés hatását a galeri egyes tagjaira a büntetés végrehajtási intézetben, valamint azon kívül, szabadulásuk után.  
Van-e útjuk a galeri tagjainak vissza a becsületes dolgozó emberek társadalmába? Egyáltalán, miféle okok, s egyéni körülmények visznek egyeseket a huliganizmus, a galeribűnözés lejtőjére? Mekkora a veszélyességük a mi a társadalmi körülményeink közepette? Átnevelhetőek-e ezek a fiatalemberek? Remélheti-e a társadalom, amely védekezik ellenük, hogy idővel szorgalmas, munkájukból élő törvénytisztelő állampolgárokká válnak?  
A könyvben tárgyalt galeri egyes tagjait sikerült visszafordítani a rossz útról, más tagjait nem. Mit tehetnek a társadalom tagjai annak érdekében, hogy mennél eredményesebb legyen a megelőzés és zavartalanabb a visszailleszkedés a dolgozók közösségébe? Kit milyen felelősség terhel ezért? Menthetőek-e a bűnözésben részt vevők azzal, hogy meggondolatlan fiatalok? Menthetőek-e a szüleik, szűkebb környezetük tagjai? Összefoghat-e a társadalom a huligáncselekmények megfékezése céljából?  
Az ismeretterjesztő célzattal írt könyv szerzője – mint a bűnöző banda tevékenységének, tagjai egyéni életének s szokásainak alapos ismerője – izgalmas és tanulságos leírását adja egy valóban működött és felszámolt fővárosi galeri cselekményeinek, a galeritagok életútjának, börtönbeli viselt dolgainak, egykori környezetüknek és szabadulásuk utáni sorsuknak, dokumentumok, jegyzőkönyvek, vallomások alapján, a nevek és helyszín megváltoztatásával.


Jelenlegi ára: 700 Ft
Az aukció vége: 2020-10-29 14:30 .